Nagrada Inženirske zbornice Slovenije

Nagrada Inženirske zbornice Slovenije

Na Dnevu inženirjev, ki je potekal 26. oktobra 2017 v Mežici na Koroškem, je na svečani podelitvi nagrad, naš sodelavec g. Mirko Veronek prejel Nagrado IZS za večkraten inženirskih dosežek v poslovni karieri na področju vodarstva.

Podjetje VGP DRAVA Ptuj d.o.o., ki ima za seboj že več kot 70. letno delovno zgodovino,  je ponosno na prejeto priznanje g. Mirka Veronek, ki je odraz uspešne osebne vodarske kariere v našem podjetju in ki je hkrati strokovno priznanje več desetletnemu delu podjetja ter prizadevanju zaposlenih na vodarskem področju!

INŽENIRSKA ZBORNICA PODELILA NAGRADE ZA IZJEMNE INŽENIRSKE DOSEŽKE
Inženirska zbornica Slovenije (IZS) je ob letošnjem že 17. dnevu inženirjev podelila nagrade za izstopajoče dosežke na področju graditve objektov in priznanja posameznikom, ki s svojo inovativnostjo in zavzetostjo skrbijo za ugled inženirske stroke.

Črtomir Remec, predsednik IZS, je na osrednjem dogodku, ki je letos potekal v Narodnem domu Mežica, poudaril: »»Vesel sem, da nam je tudi letos uspelo izbrati najboljše inženirje, ki si s svojim znanjem in strokovnostjo prizadevajo, da so njihovi izvedeni projekti na visoki ravni in nam kažejo pot v prihodnost. Še bolj bom vesel, ko bo med nagrajenci več mladih inženirjev.«

Nagrado za enkraten inženirski dosežek na področju graditve objektov – za Hotel Intercontinental v Ljubljani – je prejel Marko Pavlinjek, univ. dipl. inž. grad., ki se je kot odgovorni projektant gradbenih konstrukcij podpisal pod številne najzahtevnejše projekte doma in v tujini.
Nagrado za večkraten inženirski dosežek je dobil Marjan Pipenbaher, univ. dipl. inž. grad., ki je projektiral največji železniški viadukt Bridge No. 10 v Izraelu. Ta v svetovnem merilu pomeni vrhunski inženirski dosežek na področju projektiranja in gradnje železniških viaduktov in mostov na hitrih progah, na katerih hitrosti vlakov presegajo 200 km/h.

Nagrado za večkraten inženirski dosežek je prejel tudi Mirko Veronek, inž. gradb., in sicer za izvedbo objektov s področja vodarstva, za organizacijo in izvedbo vodarskih intervencijskih ter sanacijskih del v izjemno težkih pogojih dela.

Prejemnik najvišjega priznanja IZS – za življenjsko delo na področju graditve objektov, za prispevek pri razvoju, načrtovanju in gradnji zahtevnih tehnoloških objektov v Sloveniji, je Franc Pečovnik, univ. dipl. inž. str., ki je že dve desetletji je aktivni član upravnega odbora Matične sekcije inženirjev tehnologov in drugih inženirjev (MST) pri IZS.
Nagrado za življenjsko delo je prejel tudi doc. dr. Janez Reflak, univ. dipl. inž. gradb., ki je s svojim znanstvenim in strokovnim inženirskim delom izrazito zaznamoval razvoj gradbene inženirske stroke v Sloveniji, pomembno je prispeval tudi k razvoju potresnega inženirstva v mednarodnem okolju.
Zbornica je naziv častni član IZS letos podelila štirim članom. Prejeli so ga: dr. Primož Gspan, univ. dipl. fiz., Jožef Studenčnik, univ. dipl. inž. metal. in mater., spec. za menedž., dr. Branko Zadnik, univ. dipl. inž. grad., in prof. dr. Baldomir Zajc, univ. dipl. inž. el.

Vir: http://www.deloindom.si/gradnja-in-obnova/novogradnje/inzenirska-zbornica-podelila-nagrade-za-izjemne-inzenirske-dosezke

Scroll to Top
ZAPOSLUJEMO
  • tesarje,
  • zidarje,
  • upravljalce težke gradbene  mehanizacije,
  • hidrotehnične delavce,
  • gradbene delavce,
  • strokovne sodelavce za operativo
  • strokovne sodelavce za projektivo