Zgodovina

V zgodovinskih zapisih je razvidno, da se je organizirano vodnogospodarsko urejanje na področju Drave pričelo že v letu 1896 s sprejemom prvega državnega Zakona o vodah. Leta 1894 pa je na Ptuju že delovalo Dravsko gradbeno vodstvo. Med obema svetovnima vojnama je na Ptuju delovala Terenska hidrotehnična sekcija za regulacijo Drave.

V letu 1946 je Ministrstvo za gradnje ustanovilo glavno Upravo za vode v Ljubljani in Upravo za Dravo na Ptuju. Po tem datumu se brez prekinitve do danes že 70 let izvaja vodnogospodarska dejavnost v različnih organizacijskih oblikah.

gradnja traverze

gradnja traverze

Z reorganizacijo vodnega gospodarstva so bile v letu 1961 vse enote pripojene k Vodni skupnosti porečja Drave, ki je leta 1966 prešla v Splošno vodno skupnost Drava-Mura Maribor in se je leta 1975 preoblikovala v Vodnogospodarsko podjetje Maribor. V tem sestavu je delovala VE Drava Ptuj, ki se je po gospodarski preobrazbi v letu 1989 preoblikovala v samostojno podjetje, leta 1997 v delniško družbo Drava vodnogospodarsko podjetje Ptuj d.d. in leta 2016 v družbo z omejeno odgovornostjo DRAVA vodnogospodarsko podjetje Ptuj d.o.o.

gradnja valobrana

gradnja valobrana

Vsa leta, še posebej pa po sprejemu sedaj veljavnega Zakona o vodah leta 2002, smo v podjetju izvajali vsa vzdrževalna dela in vodnogospodarsko javno službo na nižinskih vodotokih na povodju reke Drave (t.j. cca 2500 km2) in delno na ostalih površinah Republike Slovenije, predvsem na priobalnem delu Jadranskega morja.

Podjetje je v obdobju zadnjih desetih let izvajalo in še izvaja okoljske – ekološke projekte tako v Sloveniji kot v tujini – Srbija, Črna Gora.

S tem je podjetje pridobilo dobre in korektne odnose z uporabniki na terenu in uživalo zaupanje naročnikov ter lokalnih skupnosti tako doma, kot v tujini.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Kadar obiščete katero koli spletno mesto, lahko to shranjuje ali pridobi podatke o vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirajte svoje osebne storitve za piškotke.

Ti piškotki so obvezni za delovanje spletne strani in jih ni mogoče izklopiti in sistema.

Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni
Sprejmi